"Een luisterend oor, een lieve lach, aandacht, warmte, mezelf mogen zijn, leren met zorgen omgaan, teveel om op te noemen. Ik heb veel geleerd en voel me een stuk meer zelf verzekerd."

" Ik heb geleerd om meer bij mezelf te blijven i.p.v. mij te verliezen in mijn hoofd(pijn)."

"Gevoelens die ik onderdrukt had, kwamen los en dat geeft ruimte, om verder te groeien en ook om een plaats in te nemen. Het is niet altijd makkelijk, maar ik leef veel intenser; het leven is mooier."

 

Haptotherapie is de therapeutische toepassing van de haptonomie. Haptotherapie is voor degene die zich (tijdelijk) geblokkeerd voelt in zijn gevoel, emoties, contact, ontplooiingsmogelijkheden en hierbij ondersteuning nodig heeft. Het is een groot goed om te mogen voelen wat je voelt en te mogen zijn wie je bent. Hiervoor is bevestigend affectief contact nodig. Je wordt je dan bewust van wat je voelt en wie je bent, wat wel en niet goed voor je is. Wanneer je voorbij gaat aan gevoelens kun je vastlopen en op den duur  lichamelijke of psychische klachten krijgen. Haptotherapie is erop gericht om weer in contact te komen met je (lichaams)gevoel en daarmee met jezelf en de ander. Door affectieve toenadering/aanraking kun je aan den lijve ervaren wat je nodig hebt om weer in contact te komen. Trouw zijn aan je gevoel geeft innerlijke zekerheid en vertrouwen. Je kunt je dan optimaal ontplooien en verbinden met jezelf en de ander. Hierdoor wordt het leven zinvoller en krijgt het meer inhoud en betekenis.

 

Mooijenkind Ontwerpers